Bella Éva


Családterapeuta, családkonzulens, családsegítő szakemberként dolgozom. Magánéletemben feleség és három felnőtt korú gyermek édesanyja vagyok.

2004 óta dolgozom családokkal, munkámat hivatásomnak tekintem. 2014 decemberétől a Családi Szolgálatok Ligája Alapítvány kollektívájához tartozom, amely összetartó szakmai hátteret és rendszeres fejlődési lehetőséget biztosít a számomra.

A család fogalmához alapvetően pozitív gondolatok, érzések társulnak. Azonban adódnak olyan helyzetek, körülmények, amelyek a gyermekek fejlődése, növekedése mentén történő természetes változások vagy váratlan, nem tervezhető események (veszteségek, baleset, betegség, válás) kapcsán alakulnak ki. A családot, párkapcsolatot érő külső, belső megterhelések következtében előfordulhat, hogy az egyik családtag viselkedése megváltozik, más esetekben a felnőttek és gyermekek életvitelében, teljesítményében jelentkeznek zavarok, kapcsolati konfliktusok. Bármely családtag problémája az egész családi rendszer megértésével, a családtagok bevonásával és együttműködésével oldható meg, éppen ezért a családterápiát, mint terápiás módszert nagyon hatékonynak tartom. A rendszerszemléletű gondolkodás során az érzelmek mellett, a család működése kerül a fókuszba, nem az egyén viselkedése. Ez a gondolkodás nem keres hibásokat, sokkal inkább a család erőforrásaira épít.