Kozma-Vízkeleti Dániel


kozma_vizkeleti_daniel1977-ben születtem Budapesten, családban nőttem fel és családban élek.

Képzettség
2004-ben végeztem a Debreceni (korábban Kossuth Lajos) Tudományegyetem pszichológia – történelem – középkori művelődéstörténet specializáció szakán.
2005-ben „Családterapeuta” vizsgát tettem a Magyar Családterápiás Egyesületnél. Korábban relaxáció, hipnózis és pszichodráma módszereket tanultam, ám végül a családterápia mellett köteleződtem el.
2008-ban szereztem meg a „Klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus” szakvizsgával járó címet a Debreceni Orvos- és Egészségtudományi Egyetemen.
2012 novemberében „Pszichoterapeuta” szakvizsgát tettem.
A fentiek összegzéseként 2012 decembere óta viselhetem a kiképző család-pszichoterapeuta címet.
Munkatapasztalat
Eddigi munkáim során módom nyílt megtapasztalni az alkalmazott rendszerszemlélet számos területét:
Egyetemista korom, 2002 óta veszek részt megfigyelő gyakornokként, koterapeutaként, majd önállóan családterápiák vezetésében. 2007 óta bekapcsolódtam a családterápia oktatásába is, ma már önállóan vezetek elméleti és módszertani tanfolyamokat, önismereti és szupervíziós csoportokat. A Magyar Családterápiás Egyesület Etikai Bizottságának elnöke, valamint a családterápiával és családterápiás képzéssel foglalkozó Családi Szolgálatok Ligája Alapítvány kuratóriumi tagja vagyok.
Hat évig a Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrum Magatartástudományi Intézetében orvosi kommunikációt és egészséglélektant oktattam, jelenleg a budapesti Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológia Intézet óraadó oktatójaként családterápiát, alkalmazott rendszerszemléletet, párkapcsolati jelenségeket és kapcsolati kommunikációt oktatok. Három évig tartottam rendszeres szupervíziót az ELTE Kortárs Segítők csoportjának, jelenleg a Corvinus Egyetem Széchenyi István Szakkollégiumában vezetek kurzust.
Dolgoztam Nevelési Tanácsadóban, egészségügyben, középiskolákban és humánerőforrás-fejlesztésben pszichológusként. Trénerként pedig képesség- és szervezetfejlesztő tréningeket vezettem Szombathelytől Szerencsig, Salgótarjántól Szegedig, 6 fős kisvállalkozásnál és 23 000 fős óriáscégnél.
Az elmúlt néhány évben másfélszáz előadást tartottam családterápia témában, szakmai és érdeklődő közönség előtt egyaránt.

Vissza az előző oldalra