Kuraly Edit


kuraly_editCsaládterapeuta, Mentálhigiénés segítő szakember és Autogén tréning gyakorlatvezető vagyok, feleség és két felnőtt korú gyermek édesanyja.
A családot egy nagy kertnek látom, amelyben különféle növények élnek. Bár sok bennük a közös, mégis mindegyik egyedi, és sajátos igényekkel rendelkezik. Ha ellepi a kertet a gaz, elhanyagolttá válik. A fejlődés lelassul, a növények veszélybe kerülnek. A gondozás, az öntözés új lendületet adhat, és életenergiával tölti fel a kertet.
Tisztelettel tekintek azokra a párokra és családokra, akiknek van bátorságuk bevallani, hogy kapcsolatukban elakadtak, és annak helyreállításáért hajlandóak tenni, terápiába járni.
A lélek biztonságra, elfogadásra vágyik. Hitem szerint azon dolgozom, hogy beszélgetéseink során ezt a légkört biztosítani tudjam, annak érdekében, hogy a családterápia eszközeinek felhasználásával a párok rátalálhassanak a saját erőforrásaikra, amellyel rendezni tudják kapcsolatukat.
Izgalmas feladat megérteni a hozott problémákat, átlátni az eredeti családból hozott mintákat, együtt megélni a fejlődést, a változást.
Évek óta az Alapítvány csapatához tartozom, amely tevékenységünkhöz összetartó szakmai hátteret és rendszeres fejlődési lehetőséget biztosít.
Közel tíz éve dolgozom a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pszichoszociális Szolgálatánál, a Fogadóban.

 

Vissza az előző oldalra